почетна / Новости / Активности / Интервјуа во медиуми / Медијација – клуч во подобрувањето на правата на потрошувачите

Медијација – клуч во подобрувањето на правата на потрошувачите

Ви го преставуваме зимското издание на списанието на Американската стопнаска комора (AmCham) во кое ќе можете да го прочирате интервјуто со м-р Маријана Лончар Велкова, претседател на Организацијата на потрошувачите на Македонија, и проф. д-р Јадранка Дабовиќ Анастасовска професор на правникот факултет „Јустинијан Први“ – Скопје, и претседател на правната работна група при на ОПМ. Медијацијата како клуч во подобрувањето на правата на потрошувачите е главна тема на интервјуто, а се опфатени и останатите аспекти на потрошувачкото право, како и краток осврт кон моменталната состојба на институционалната поставеност и законската рамка која го регулира овој домен. Интервјуто можете да го прочитате на 8-мата страна на списанието.

x

Може да ве интересира

Фирмите да водат сметка за потрошувачите – ТВ Стар

Интервју за ТВ Стар во врска со настанот одржан во Штип за ...