почетна / аргива на тагови: играчки

Tag Archives: играчки

Телеграф: Во Европа забранета, кај нас сè уште достапна: Кукла шпион гледа сè што правите дома

Во играчката, освен микрофон има и камера, па така секој може да гледа што прави детето, може да гледа кога сте дома, кога не сте дома – буквално да ги дознае сите информации за вас. Поради тоа, Организацијата на потрошувачите ...

повеќе »

Паметни играчки за деца #ToyFail

Новите играчки на пазарот кои се поврзуваат преку интернет имаат големи пропусти кога станува збор за заштитата на основните права на потрошувачите, безбедноста и приватноста. Норвешкиот Совет на потрошувачи ги анализирал условите и техничките карактеристики на овие играчки. Тие дошле ...

повеќе »

OPM организираше три регионални семинари

OPM во месец јуни организира три регионални семинари во: Кочани (09.јуни 2011 г.), Гостивар (20.јуни 2011г.) и Охрид (29 јуни,2011 г.). Целта на одржувањето на семинарите е имплементација на Правилникот за детски играчки заради пласман на  детски играчки кои не ...

повеќе »

Европската комисија забрани 22 хемиски супстанци

Европската комисија забрани 22 хемиски супстанци кои се користат во производството на боите за коса. Комисијата ги забрани посочените хемиски супстанции потпирајќи се на научната студија врз основа на која овие состојки се канцерогени. Испитувањата сеуште не се завршени а ...

повеќе »