Home / webadmin

Author Archives: webadmin

Работилница за Предлог-програмата за заштита на потрошувачи и одржлива потрошувачка со вклучена родова перспектива

Во организација на Организацијата на потрошувачи на Македонија (ОПМ), Асоцијација за развојни иницијативи – Зенит, Комората на мал бизнис и Женската граѓанска иницијатива АНТИКО денеска во Охрид ќе започне дводневна работилница во рамки на проектот „Потрошувачите за одржливост – институционализирање ...

Read More »

Дводневна работилница – Општина Кочани

Oрганизација на потрошувачите на Македонија на ден 02 и 03 јуни 2022 година во хотел City In- Кочани, одржа дводневна работилница за Предлог програма за заштита на потрошувачи, со вклучена одржлива потрошувачка и родова перспектива. На работилницата која се одржа ...

Read More »

Дводневна работилница – Општина Охрид

Oрганизација на потрошувачите на Македонија на ден 09 и 10 мај 2022 година во хотел Тино-Охрид , одржа дводневна работилница за Предлог програма за заштита на потрошувачи, со вклучена одржлива потрошувачка и родова перспектива. На работилницата која се одржа во ...

Read More »

Како до поголема заштита на потрошувачите

Во рамки на проектот „Потрошувачите за одржливост – институционализирање на дијалогот за локалните политики и услугите на граѓанското општество кон општините и бизнисот“ во Битола се денеска и утре се одржува работилница која има за цел развивање на дијалог за ...

Read More »

Дводневна работилница – Општина Битола

Oрганизација на потрошувачите на Македонија на ден 11 и 12 април 2022 година во хотел Милениум – Битола, одржа дводневна работилница за Предлог програма за заштита на потрошувачи, со вклучена одржлива потрошувачка и родова перспектива. На работилницата која се одржа ...

Read More »

е-магазин ЗИП број 11

Почитувани потрошувачи, Во новиот број на е-магазинот ЗИП опфативме теми кои сметавме дека се од интерес за потрошувачите. Се надеваме дека прилозите ќе ви бидат интересни и ќе ги користите дадените совети. Овој број можете да го прочитате тука.

Read More »

15 март – Светски ден на правата на потрошувачите

Организацијата на потрошувачите на Македонија го одбележи 15 март Светскиот ден на потрошувачите. На настанот поздравно обраќање имаа г-ѓа Елизабета Георгиева, претставник на Делегацијата на Европска унија, г-ѓа Нериман Џеладини, Раководител за внатрешен пазар во Министерството за економија, и Д-р ...

Read More »