Home / Информативни материјали / Билтени / Билтен: Потрошувачите и храната – бр. 5

Билтен: Потрошувачите и храната – бр. 5

Организацијата на потрошувачите на Македонија во соработка со Агенцијата за храна и ветеринарство во рамки на Програмата за заштита на потрошувачите за 2018-та година го издава петтиот број на е-билтенот „Потрошувачите и храната“. Предвидено е до крајот на годината да бидат издадени 10 броја на е-билтенот кој ќе излага еднаш месечно.

Во овој број можете да прочитате: „Исхрана во лето“, „Хранлива и биолошка вредност на овошјето“, „Традиционална храна“, „Време е за сладолед“, „Листериоза што е значајно да знаете“ и „Справување со маркетингот на храната за деца во дигиталниот свет – како до решенија“.

x

Check Also

Билтен: Потрошувачите и храната – бр. 1

Организацијата на потрошувачите на Македонија во соработка со Агенцијата за храна и ...