почетна / Новости / Активности / Билтен: Потрошувачите и храната – бр: 9-10

Билтен: Потрошувачите и храната – бр: 9-10

Организацијата на потрошувачите на Македонија во соработка со Агенцијата за храна и ветеринарство во рамки на Програмата за заштита на потрошувачите за 2018-та година ги издава броевите 9 и 10  на е-билтенот „Потрошувачите и храната“.

Во овие броеви на е-билтенот ќе може да прочитате за: „ИСХРАНА ВО ЗИМА“; „ЈОГУРТОТ – ВКУСЕН И ЗДРАВ НАПИТОК“; „ГЕНЕТСКИ МОДИФИЦИРАНА ХРАНА (ГМ) – ГРИЖА НА ПОТРОШУВАЧИТЕ“; „ИСХРАНА ПРИ ВОСПАЛИТЕЛНИ ЦРЕВНИ ЗАБОЛУВАЊА“; „ИСХРАНАТА И ФИЗИЧКАТА АКТИВНОСТ – ВЕЧНА ВРСКА“; „ФОЛНАТА КИСЕЛИНА И ВИТАМИНОТ Б12 НАШИТЕ ТИВКИ ЗАШТИТНИЦИ“; „КИСЕЛА И МАРИНИРАНА ЗЕЛКА“; „КИСЕЛИ КРАСТАВИЧКИ, ЗЕЛЕНЧУК, ПЕЧУРКИ“; И ЗА „ВАЖНОСТА НА БЕЗБЕДНОСТА НА ХРАНАТА ВО ДОМОТ“.

x

Може да ве интересира

Повик за организатори на фокус групи и спроведување интервјуа на компании

Повикот се објавува во рамки на Проектот „Потрошувачите за одржливост – институционализирање ...