почетна / Blog Pagepage 21

Blog Page

Стоп за рекламирањето на нездрава храна на Светското Првенство во фудбал!

Consumers  International ја лансира медиумската кампања употребувајќи го хаш-тагот #JunkFoodWorldCup да привлече внимание на тоа како Светското Првенство се користи за рекламирање на нездрава храна. Кампањата е дел од глобалниот повик на CI за преземање на акција против нездравата исхрана. ...

повеќе »

Времето истекува! Да ја постигнеме целта!

Ова е мотото под кое беше презентирана новата брошура на BEUC, Европската организација на потрошувачи, по повод изборите за Европскиот Парламент. Битно е да се напомене дека свој придонес имаме и ние како Организација на потрошувачите на Македонија, членка на ...

повеќе »

Организација на потрошувачите на Охрид

Организација на потрошувачите на Охрид и Советот на потрошувачите на Општина Охрид, 15 март – Светскиот ден на правата на потрошувачите го одбележија со информирање на граѓаните на Охрид за основните права на потрошувачите. повеќе… МК

повеќе »

Одбележување на 15ти Март – Светски ден на правата на потрошувачите – 2014

Со презентација на тема „Остварените резултати во заштитата на правата на потрошувачите – кодекси на добра практика“, Министерството за економија во соработка со Стопанската комора на Македонија го одбележаа Светскиот ден на правата на потрошувачите, на која учество земаа претставници ...

повеќе »