Home / Области на делување / Безбедност на производи

Безбедност на производи

Отповикување на играчките на производителот Мател (Mattel)

Во соработка со Американската комисија за заштита на потрошувачите, Мател самоиницијативно отповика 63 врсти магнетни играчки кои беа на продажба пред 31 јануари 2007 година. Магнетите може да бидат пронајдени и проголтани од малите деца. Некои од играчките се отповикани ...

Read More »