почетна / Контакт – Советувања

Контакт – Советувања

Ве информираме дека поради новонастанатата ситуација со корона вирусот (COVID-19), канцеларијата на Организацијата на потрошувачите на Македонија – советодавното биро во Скопје поплаките од страна на потрошувачите ќе се примаат исклучиво електронски преку платформата на веб страната на Организацијата на потрошувачите на Македонија: Поднеси поплака електронски, или на телефонските броеви: +38923179592 и +38970282873 во период од 10.00-14.00 часот секој работен ден и по пат на електронска пошта: sovetuvanja@opm.org.mk


Почитувани потрошувачи,

 

Следејќи ја состојбата со пандемијата на вирусот COVID-19 (корона вирус), апелираме до сите потрошувачи на Република С.Македонија стриктно да се придржуваат кон упатствата дадени од страна на Владата, кои се однесуваат на тоа дека движењето во затворени простории (маркети и др.) да се практикува исклучиво според дадените препораки од страна на Институтот за јавно здравје.

 

Купувањето на основни намирници треба да биде контролирано, без тенденција за правење залихи на производи, од причина што секогаш треба да внимаваме дека основните намирници како што се леб, млеко, сол, шеќер средства за лична хигиена треба да бидат достапни до секој граѓанин во државава. Секое прекумерно правење на залихи во храна и други производи кои се со рок на употреба може да доведе до состојба истите без потребно да се фрлаат.
Доколку забележите енормно зголемување на цените на производите веднаш пријавете во Државниот пазарен инспекторат на телефонскиот број +38923220547.

 

Ве информираме дека поради новонастанатата ситуација со корона вирусот (COVID-19), канцеларијата на Организацијата на потрошувачите на Македонија - советодавното биро во Скопје нема да работи со странки, односно поплаките од страна на потрошувачите ќе се примаат исклучиво електронски преку платформата на веб страната на Организацијата на потрошувачите на Македонија: "Поднеси поплака електронски", и телефонски на број: +38923179592 и +38970282873 во период од 10.00-14.00 часот секој работен ден и по пат на електронска пошта: sovetuvanja@opm.org.mk

 

За периодот кога ќе почнеме со примање на лични посети за поднесување на поплаки ќе бидете дополнително известени преку веб страната: www.opm.org.mk