Home / Информативни материјали / Брошури / Означување на храната

Означување на храната

ОПМ во соработка со Агенцијата за храна и ветеринарство изработи шест лифлети со бројни информации за означувањето на храната кои им се од корист на потрошувачите. Лифлетите беа отпечатени во 18.000 примероци, од секој лифлет по 3000 примероци. Со цел подигање на јавната свест на потрошувачите за означувањето на  храната, дел од лифлетите, односно 16.800 беа дистрибуирани преку весникот „Дневник“, во прилогот „Здравје“, (по 2800 примероци од секој лифлет) на 22 декември. Останатите лифлети, 1200 (по 200 од секој примерок) беа промовирани од страна на ОПМ и АХВ во Сити Мол Скопје, на 27 декември, преку прес конференција и комуникација со граѓаните, која започна во 11.30 часот.

hrana-doencinja hrana-meso hrana-mleko
hrana-riba hrana-zabluda hrana-sport