Паметни часовници за деца

Норвешкиот Совет за потрошувачи започна кампања во која ги тестираше паметните часовници за деца. Резултатите беа алармантни. Со само неколку едноставни чекори, натрапник може да преземе контрола врз часовникот и да го следи, гледа или да комуницира со вашето дете. Тестовите се направени за подобрување на ситуацијата со заштитата на потрошувачите во доменот на паметни уреди. Дознајте повеќе