почетна / аргива на тагови: детски

Tag Archives: детски

OPM организираше три регионални семинари

OPM во месец јуни организира три регионални семинари во: Кочани (09.јуни 2011 г.), Гостивар (20.јуни 2011г.) и Охрид (29 јуни,2011 г.). Целта на одржувањето на семинарите е имплементација на Правилникот за детски играчки заради пласман на  детски играчки кои не ...

повеќе »

Европската комисија забрани 22 хемиски супстанци

Европската комисија забрани 22 хемиски супстанци кои се користат во производството на боите за коса. Комисијата ги забрани посочените хемиски супстанции потпирајќи се на научната студија врз основа на која овие состојки се канцерогени. Испитувањата сеуште не се завршени а ...

повеќе »