почетна / аргива на тагови: права (page 3)

Tag Archives: права

Известување во врска со новиот Закон за домување!

Организацијата на потрошувачи на Македонија за ваши потреби и полесно разбирање на новиот Закон за домување испечати „Водич за управување со станбени згради“. На страна 5 од водичот пишува дека договорот за заемни односи треба да биде потпишан од сите ...

повеќе »

Одбележување на 15ти Март – Светски ден на правата на потрошувачите – 2013

Оваа година 15 Март – Светскиот ден на правата на потрошувачите се одбележа под мотото: „Заштита на потрошувачките права!” На настанот учествуваа претставници на Министерството за економија, Државниот пазарен инспекторат, Агенција за храна и ветеринарство, Агенција за електронски комуникации, Дирекција  ...

повеќе »

Правна област

  • Купив производ за кој поседувам фискална сметка и гарантен лист а кој по дводневна употреба покажа недостаток. Дали имам право да го заменам со нов?

    повеќе »