Home / Новости / Активности / Интервјуа во медиуми / ТВ СИТЕЛ: Внимателно со резервациите преку сервисите за онлајн букирање – граѓаните уплаќале и за непостоечки апартмани

ТВ СИТЕЛ: Внимателно со резервациите преку сервисите за онлајн букирање – граѓаните уплаќале и за непостоечки апартмани

Преку букинг се резервираат апартмани кои граѓаните воопшо не можат да ги најдат. Од организаицјата на потрошувачи велат дека ова е најчестиот проблем со кои се соочуваат луѓето при купување на понуди за одмор преку интернет.

Кога прават резервација на сликите кои се прикачени на интернет гледаат  еден  апртман, за кој е наведено дека ги има сите услови и дека е блиску до плажа но кога ќе отидат на лице место сликата е  друга. Поплаките пак од туристкичките агенции се намалуваат. Затоа од Организацијата посочувата да се внимава при  правење на резервации преку интернер.

Како и секоја година така и оваа граѓаните најмногу проблеми имаат при купување на бела техника мобилни телефони но и со сметките.  Чести се поплаките и од сервисерите кои ги има во ограничен број.

Од организацијата на потрошувачи апелираат до трговците самите спогодбено да ги решаваат споровите со потрошувачите за да не доаѓаат до  ситуација да се соочуваат со инспекциските служби.

Интервју за ТВ Сител

x

Check Also

Вечер: „Измамените од туристички агенции заеднички можат да дојдат до правда само на хартија“

Граѓаните измамени од туристички агенции, интернет и други трговци и слично, заеднички ...