Home / Новости / Активности / Интервјуа во медиуми / Алсат: „ОПМ бара заедничка заштита на правата на потрошувачите“

Алсат: „ОПМ бара заедничка заштита на правата на потрошувачите“

Судските постапки траат со години и се многу скапи, оценуваат од Македонската организација на потрошувачи. Затоа тие бараат да стапи во сила нов инструмент, т.н. заедничка заштита на правата на потрошувачите. Исто така, се бара измена на законот за оданочување. Активностите на оваа организација ја финансира германската асоцијација за меѓународна соработка.

x

Check Also

Дводневна работилница – Општина Штип

Oрганизација на потрошувачите на Македонија на ден 13 и 14 октомври 2022 ...