Home / Новости / Активности / Интервјуа во медиуми / Медијација – клуч во подобрувањето на правата на потрошувачите

Медијација – клуч во подобрувањето на правата на потрошувачите

Ви го преставуваме зимското издание на списанието на Американската стопнаска комора (AmCham) во кое ќе можете да го прочирате интервјуто со м-р Маријана Лончар Велкова, претседател на Организацијата на потрошувачите на Македонија, и проф. д-р Јадранка Дабовиќ Анастасовска професор на правникот факултет „Јустинијан Први“ – Скопје, и претседател на правната работна група при на ОПМ. Медијацијата како клуч во подобрувањето на правата на потрошувачите е главна тема на интервјуто, а се опфатени и останатите аспекти на потрошувачкото право, како и краток осврт кон моменталната состојба на институционалната поставеност и законската рамка која го регулира овој домен. Интервјуто можете да го прочитате на 8-мата страна на списанието.

x

Check Also

360 степени: „Како во Македонија влегол производот кој ветува дека ослободува од болката во зглобовите за 4 дена?“

Емисијата „360 степени“ која се емитува на телевизијата Алсат-М, сними емисија во ...