Home / Tag: хемикалии

Tag Archives: хемикалии

Европската комисија забрани 22 хемиски супстанци

Европската комисија забрани 22 хемиски супстанци кои се користат во производството на боите за коса. Комисијата ги забрани посочените хемиски супстанции потпирајќи се на научната студија врз основа на која овие состојки се канцерогени. Испитувањата сеуште не се завршени а ...

Read More »