Home / Информативни материјали / Билтени / Билтен: Потрошувачите и храната – бр:8

Билтен: Потрошувачите и храната – бр:8

Организацијата на потрошувачите на Македонија во соработка со Агенцијата за храна и ветеринарство во рамки на Програмата за заштита на потрошувачите за 2018-та година го издава осмиот број на е-билтенот „Потрошувачите и храната“. Предвидено е во текот на 2018 г, да бидат издадени 10 броја на е-билтенот кој ќе излага еднаш месечно.

Во овој број може да прочитате за: „АНЕМИЈА ПОРАДИ НЕДОСТАТОК НА ЖЕЛЕЗО„; „ДОДАТОЦИ НА ИСХРАНАТА“; „ДОМАШНО ПРОИЗВОДСТВО НА КОМПОТИ“; „РЕЗУЛТАТИ ОД ИСТРАЖУВАЊЕ“ и „ВАЖНОСТА НА КУЛТУРАТА И ПОТРОШУВАЧИТЕ ЗА БЕЗБЕДНОСТА НА ХРАНАТА“.