почетна / Проекти / Реализирани / Следење на цените на основните прехранбени производи

Следење на цените на основните прехранбени производи

Организацијата на потрошувачите на Македонија го реализира Проектот:

“Следење на цените на основните прехранбени производи” финансиран од Anne Fransen Fund – Холандска фондација основана 1988 од Холандската потрошувачка организација – Consumentenbond.

Целта на проектот беше да се поттикнат потрошувачите да купуваат што поефикасно имајќи увид врз цените на основните прехранбени производи. Проектот заврши во април 2010 година.

Анализа на цените на дел од прехранбените производи за период јануари-март 2010 година : повеќе

Цени на основните прехранбени производи во некои од нашите супермаркети (март 2010):
прв дел : повеќе
втор дел : повеќе

Цени на основните прехранбени производи во некои од нашите супермаркети (фебруари 2010):
прв дел : повеќе
втор дел : повеќе

Цени на основните прехранбени производи во некои од нашите супермаркети (јануари 2010):
прв дел : повеќе
втор дел : повеќе

x

Може да ве интересира

Што ни носи новиот закон за услуги?

Нови брошури на Организацијата на Потрошувачи во соработка со Министерството за Економија ...