Home / Новости / Известувања / Паметни играчки кои со сигурност можат да бидат хакирани! Повик за безбедни играчки на пазарот #SecureToys

Паметни играчки кои со сигурност можат да бидат хакирани! Повик за безбедни играчки на пазарот #SecureToys

Светската организација на потрошувачите – Consumers International започнува кампања за безбедни играчки. Паметните играчки кои со 100% сигурност се тврди дека можат да бидат хакирани поради немањето безбедносен систем треба да бидат минато. Тие играчките можат да се искористат за крадење на вашите банкарски сметки или за шпионирање на вашите деца. ОПМ се придружува во повикот за безбедни играчи (#SecureToys). Придружете се и вие споделувајќи го видеото за HuggyBug.

100% HACKABLE TOYS! Stealing parent’s bank account details and spying on children.Join our call to #SecureToys – watch and share the HuggyBug video.

Публикувахте от Consumers International в Сряда, 20 юни 2018 г.