почетна / Информативни материјали / Билтени / Билтен: Потрошувачите и храната – бр. 2

Билтен: Потрошувачите и храната – бр. 2

Организацијата на потрошувачите на Македонија во соработка со Агенцијата за храна и ветеринарство во рамки на Програмата за заштита на потрошувачите за 2018-та година го издава вториот број на е-билтенот „Потрошувачите и храната“. Предвидено е до крајот на годината да бидат издадени 10 броја на е-билтенот кој ќе излага еднаш месечно.

Во овој број можете да прочитате: „Означување на органска храна“, „Важноста на јодот во исхраната“, „Што има во вашата кујна“, „Иднината на традиционалните сирења“ и „Трендови на детска дебелина во РМ“.

x

Може да ве интересира

Министерството за земјоделство претстави серија мерки за поддршка на органските фармери побарани од граѓанскиот сектор

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, г. Љупчо Николовски, денеска најави обемен ...