Home / Consumers4Sustainability / Медиуми

Медиуми

Работилница за Предлог-програмата за заштита на потрошувачи и одржлива потрошувачка со вклучена родова перспектива

Во организација на Организацијата на потрошувачи на Македонија (ОПМ), Асоцијација за развојни иницијативи – Зенит, Комората на мал бизнис и Женската граѓанска иницијатива АНТИКО денеска во Охрид ќе започне дводневна работилница во рамки на проектот „Потрошувачите за одржливост – институционализирање ...

Read More »

Работилница во Охрид за Предлог-програмата за заштита на потрошувачи и одржлива потрошувачка со вклучена родова перспектива

Денеска во Охрид ќе започне дводневна работилница во рамки на проектот „Потрошувачите за одржливост – институционализирање на дијалогот за локалните политики и услугите на граѓанското општество кон општините и бизнисот“, финансиран од Европската Унија.Планирано е преку оваа дводневна работилница да ...

Read More »

Работилница за Предлог-програмата за заштита на потрошувачи и одржлива потрошувачка со вклучена родова перспектива

Во организација на Организацијата на потрошувачи на Македонија (ОПМ), Асоцијација за развојни иницијативи – Зенит, Комората на мал бизнис и Женската граѓанска иницијатива АНТИКО денеска во Охрид ќе започне дводневна работилница во рамки на проектот „Потрошувачите за одржливост – институционализирање ...

Read More »

Како до поголема заштита на потрошувачите

Во рамки на проектот „Потрошувачите за одржливост – институционализирање на дијалогот за локалните политики и услугите на граѓанското општество кон општините и бизнисот“ во Битола се денеска и утре се одржува работилница која има за цел развивање на дијалог за ...

Read More »

До ОПМ пристигнале 2.600 поплаки, жалби и прашања од потрошувачите

Во изминатиот период до Организацијата на потрошувачите на Македонија – ОПМ пристигнеле 2.600 поплаки, жалби и прашања од потрошувачите. Најголем дел од потрошувачите се жалеле на неисполнетите законски права, декларациите, цената што е различна со онаа на каса. -Како најголем ...

Read More »

Граѓаните незадоволни од сервисите за мобилни и од салоните за мебел – До ОПМ пристигнати 2.600 поплаки

Во изминатиот период до Организацијата на потрошувачите на Македонија – ОПМ пристигнеле 2.600 поплаки, жалби и прашања од потрошувачите. Најголем дел од потрошувачите се жалеле на неисполнетите законски права, декларациите, цената што е различна со онаа на каса. -Како најголем ...

Read More »