Home / Consumers4Sustainability / Активности

Активности

Дводневна работилница – Општина Кочани

Oрганизација на потрошувачите на Македонија на ден 02 и 03 јуни 2022 година во хотел City In- Кочани, одржа дводневна работилница за Предлог програма за заштита на потрошувачи, со вклучена одржлива потрошувачка и родова перспектива. На работилницата која се одржа ...

Read More »

Дводневна работилница – Општина Охрид

Oрганизација на потрошувачите на Македонија на ден 09 и 10 мај 2022 година во хотел Тино-Охрид , одржа дводневна работилница за Предлог програма за заштита на потрошувачи, со вклучена одржлива потрошувачка и родова перспектива. На работилницата која се одржа во ...

Read More »

Дводневна работилница – Општина Битола

Oрганизација на потрошувачите на Македонија на ден 11 и 12 април 2022 година во хотел Милениум – Битола, одржа дводневна работилница за Предлог програма за заштита на потрошувачи, со вклучена одржлива потрошувачка и родова перспектива. На работилницата која се одржа ...

Read More »

15 март – Светски ден на правата на потрошувачите

Организацијата на потрошувачите на Македонија го одбележи 15 март Светскиот ден на потрошувачите. На настанот поздравно обраќање имаа г-ѓа Елизабета Георгиева, претставник на Делегацијата на Европска унија, г-ѓа Нериман Џеладини, Раководител за внатрешен пазар во Министерството за економија, и Д-р ...

Read More »

Работилница за основање на локални Совети за заштита на потрошувачите – Тетово

Oрганизација на потрошувачите на Македонија на ден 04.03.2022 година преку ZOOM платформата одржа Рабoтилница за основање на локални совети за заштита на потрошувачите на ниво на општина Тетово. На работилницата која се одржа во рамки на проектот „Потрошувачите За одржливост ...

Read More »

Работилница за основање на локални совети за заштита на потрошувачите – Штип

Oрганизација на потрошувачите на Македонија на ден 17.02.2022 година преку ZOOM платформата одржа Рабoтилница за основање на локални совети за заштита на потрошувачите на ниво на општина Штип. На работилницата која се одржа во рамки на проектот „Потрошувачите За одржливост ...

Read More »

РАБОТИЛНИЦА ЗА ОСНОВАЊЕ НА ЛОКАЛНИ СОВЕТИ ЗА ЗАШТИТА НА ПОТРОШУВАЧИТЕ-БИТОЛА

Oрганизација на потрошувачите на Македонија на ден 27.01.2022 година преку ZOOM платформата одржа Рабoтилница за основање на локални совети за заштита на потрошувачите на ниво на општина Битола. На работилницата која се одржа во рамки на проектот „Потрошувачите За одржливост ...

Read More »

РАБОТИЛНИЦА ЗА ОСНОВАЊЕ НА ЛОКАЛНИ СОВЕТИ ЗА ЗАШТИТА НА ПОТРОШУВАЧИТЕ-КОЧАНИ

На ден 16.12.2021 год. во Хотел Еуро Хотел Гратче се одржа работилница во рамките на „Потрошувачите за одржливост – институционализирање на дијалогот за локалните политики и услугите на граѓанското општество кон општините и бизнисот“. На работилницата присуствуваа петнаесет учесници и ...

Read More »

РАБОТИЛНИЦА ЗА ОСНОВАЊЕ НА ЛОКАЛНИ СОВЕТИ ЗА ЗАШТИТА НА ПОТРОШУВАЧИТЕ–Охрид

На ден 30.11.2021 год. во Хотелот Ројал вју во Охрид се одржа работилница во рамките на проектот „Потрошувачите за одржливост – институционализирање на дијалогот за локалните политики и услугите на граѓанското општество кон општините и бизнисот“ финансиран од Европската унија ...

Read More »

ФОКУС ГРУПА-Кочани

ФОКУС ГРУПА – Кочани  – 21.10.2021г Во поглед на соработката со Општина Кочани и локалните јавни претпријатија Организација на потрошувачите на Кочани, во рамките на проектот „Потрошувачите За одржливост – институционализирање на дијалогот за локалните политики и услугите на граѓанското ...

Read More »