Home / Новости / Активности / Што треба да знаеме за да избереме добар клима уред!

Што треба да знаеме за да избереме добар клима уред!

Резултатите од нашите тестови јасно покажуваат дека вложувањето во квалитетен клима уред вреди и може да ви заштеди многу пари и непријатности, и во лето и во зима.

Како да изберете клима уред?

Потрошувачката на енергија е најважниот параметар којшто треба да го провериме при купување на инвертер клима уред. Резултатите од тестови откриваат големи разлики во енергетската ефикасност помеѓу клима уредите кои освоисле највисока и најниска оценка. Колку точно електрична енергија ќе потроши клима уредот при негово

користење, зависи и од одредени дополнителни фактори, како што се големината на загреВаната просторија, нејзината изложеност на сончева светлина, изолацијата на зградата или куќата, другите извори на топлина во просторијата, колку често уредот ќе работи, бројот на луѓе кои вообичаено престојуваат во просторијата, дали уредот ќе се користи само за ладење или и за греење итн. Повеќе…