Home / Blog Page

Blog Page

е-магазин ЗИП број 11

Почитувани потрошувачи, Во новиот број на е-магазинот ЗИП опфативме теми кои сметавме дека се од интерес за потрошувачите. Се надеваме дека прилозите ќе ви бидат интересни и ќе ги користите дадените совети. Овој број можете да го прочитате тука.

Read More »

15 март – Светски ден на правата на потрошувачите

Организацијата на потрошувачите на Македонија го одбележи 15 март Светскиот ден на потрошувачите. На настанот поздравно обраќање имаа г-ѓа Елизабета Георгиева, претставник на Делегацијата на Европска унија, г-ѓа Нериман Џеладини, Раководител за внатрешен пазар во Министерството за економија, и Д-р ...

Read More »

До ОПМ пристигнале 2.600 поплаки, жалби и прашања од потрошувачите

Во изминатиот период до Организацијата на потрошувачите на Македонија – ОПМ пристигнеле 2.600 поплаки, жалби и прашања од потрошувачите. Најголем дел од потрошувачите се жалеле на неисполнетите законски права, декларациите, цената што е различна со онаа на каса. -Како најголем ...

Read More »

Граѓаните незадоволни од сервисите за мобилни и од салоните за мебел – До ОПМ пристигнати 2.600 поплаки

Во изминатиот период до Организацијата на потрошувачите на Македонија – ОПМ пристигнеле 2.600 поплаки, жалби и прашања од потрошувачите. Најголем дел од потрошувачите се жалеле на неисполнетите законски права, декларациите, цената што е различна со онаа на каса. -Како најголем ...

Read More »

За проектот

ПРОЕКТ – ПОТРОШУВАЧИТЕ ЗА ОДРЖЛИВОСТ – ИНСТИТУЦИОНАЛИЗИРАЊЕ НА ДИЈАЛОГОТ ЗА ЛОКАЛНИ ПОЛИТИКИ И УСЛУГИТЕ НА ГРАЃАНСКОТО ОПШТЕСТВО КОН ОПШТИНИТЕ И БИЗНИСОТ   Организацијата на потрошувачите на Македонија (ОПМ), Асоцијацијата за развојни иницијативи „Зенит“,  Женската граѓанска иницијатива – Антико и Стопанската ...

Read More »

Работилница за основање на локални Совети за заштита на потрошувачите – Тетово

Oрганизација на потрошувачите на Македонија на ден 04.03.2022 година преку ZOOM платформата одржа Рабoтилница за основање на локални совети за заштита на потрошувачите на ниво на општина Тетово. На работилницата која се одржа во рамки на проектот „Потрошувачите За одржливост ...

Read More »

Работилница за основање на локални совети за заштита на потрошувачите – Штип

Oрганизација на потрошувачите на Македонија на ден 17.02.2022 година преку ZOOM платформата одржа Рабoтилница за основање на локални совети за заштита на потрошувачите на ниво на општина Штип. На работилницата која се одржа во рамки на проектот „Потрошувачите За одржливост ...

Read More »