почетна / Author Archives: webadmin (page 7)

Author Archives: webadmin

Информација од BEUC

Организацијата на потрошувачи на Македонија како членка на BEUC-Европската потрошувачка организација,

повеќе »

Европската комисија забрани 22 хемиски супстанци

Европската комисија забрани 22 хемиски супстанци кои се користат во производството на боите за коса. Комисијата ги забрани посочените хемиски супстанции потпирајќи се на научната студија врз основа на која овие состојки се канцерогени. Испитувањата сеуште не се завршени а ...

повеќе »