Што има во Вашата кујна?

Потрошувачите во Европа се повеќе се интересираат за тоа што има во нивната храна и како да се хранат правилно. Но, правењето правилен избор е далеку од лесно. Европската организација на потрошувачите (BEUC) смета дека од суштинско значење е акција ширум Европа за помош при правење на правилен избор на храната која ја консумираме.

Сајтот „Што има во Вашата кујна?“ беше развиен од Европската организација на потрошувачите (BEUC), како дел од проектот започнат заедно со организациите на потрошувачи од 12 земји, членки на BEUC (меѓу кои и ОПМ). На сајтот се прикажани главните прашања кои беа опфатени во студијата на BEUC на тема „Информирани избори при консумирање на храна за поздрави потрошувачи“. При изработка на сајтот учествуваа експертите од работната група за храна при ОПМ. Сајтот е целосно преведен на македонски јазик, а на него можете да пристапите преку доменот: „www.whatsinyourkitchen.eu“.

Што има во Вашата кујна

 

 

Актуелно...

Известување за итнернет продавници

Известување за итнернет продавници

Во изминатиот период на социјалните...
Повеќе...
Водич низ комуналните услуги на Град Скопје

Водич низ комуналните услуги на Град Скопје

Во рамки на Прогамата за заштита...
Повеќе...
Означување на храната

Означување на храната

ОПМ во соработка со Агенцијата...
Повеќе...

Советување на потрoшувачи

Copy of opm-tel

Copy of opm-mail

 

Consumer Champion

Consumer Champion

Информативни материјали

 • bilten potrosuvac 24

  OPM Билтен - Потрошувач бр.24

  МК

 • OPM Билтен - Потрошувач бр.23

  МК

 • OPM Билтен - Потрошувач бр.22

  МК

Годишни извештаи

Годишни извештаи (2002 - 2015)

Годишен извештај...

Статистика на советување


Почитувани потрошувачи, ве покануваме да ја посетите новата веб страница која ја изработи ОПМ со цел да ги информира потрошувачите за правилната исхрана и нејзината важност за здравјето, и да даде практични совети и алатки преку кои ќе им се овозможи правилен избор на прехранбени производи.

logo-pravilna-ishrana2